Heerenveen Beter Bereikbaar
& nu

& nu

blijven we op de hoogte!

Nieuws

Bouwupdate juli 2023 - Oranje Nassaulaan

In juli zijn de werkzaamheden aan de Oranje Nassaulaan van start gegaan. Hier wordt de komende tijd hard gewerkt aan een nieuwe verkeerssituatie, waarmee het verkeer vanuit de op- en afritten van de A32 vlotter en veiliger doorstroomt. Omdat we je graag op de hoogte houden van wat er precies gebeurt, brengen we gedurende de werkzaamheden periodiek een bouwupdate uit. In deze bouwupdate nemen we je mee in hoe de werkzaamheden ervoor staan.

Werkzaamheden juli

Op maandag 3 juli werd de fietstunnel afgesloten, waarna gestart is met de aanleg van tijdelijke verbindingswegen voor de op- en afritten van de A32. Deze tijdelijke verbindingswegen worden ingezet om het verkeer langs de werkzaamheden te leiden. Er zijn tijdelijke verbindingswegen gerealiseerd voor de toerit richting Leeuwarden, de afrit naar de Stadionweg en de afrit vanuit de richting van Meppel. Om het verkeer beter te laten doorstromen is er daarnaast een tijdelijke rotonde aangebracht bij de kruising van de Oranje Nassaulaan met de Stadionweg. De tijdelijke rotonde zorgt ervoor dat je alle richtingen op kunt zonder dat je daarbij een rijbaan hoeft over te steken.

Nachtafsluitingen

Tussen maandag 24 en zaterdag 29 juli vinden er vijf opeenvolgende nachtafsluitingen plaats. Tijdens deze nachtafsluitingen worden de funderingspalen aangebracht die nodig zijn voor de realisatie van de nieuwe verkeerssituatie.

Nieuwe situatie

Ben je benieuwd naar hoe de nieuwe verkeerssituatie eruit komt te zien? In deze video nemen we je mee door een 3D-model van de nieuwe situatie.

< Terug