Heerenveen Beter Bereikbaar
& nu

& nu

blijven we op de hoogte!

Nieuws

Voorbereidende werkzaamheden Burgemeester Falkenaweg op 15 februari

Binnenkort starten er voorbereidende werkzaamheden voor het ombouwen van de rotonde Heerenveen-midden tot een kruispunt met verkeerlichten. Om ruimte te maken voor de opstelstroken moeten bomen worden gekapt. Het gaat om onder meer acht eikenbomen aan de noordzijde van de kruising en een zomereik aan de zuidzijde daarvan. Daarnaast worden er ook enkele bomen aan de Rottumerweg en de Oranje Nassaulaan gekapt.

Verkeersmaatregelen en veiligheid

De werkzaamheden worden uitgevoerd op donderdag 15 februari. In verband met veiligheid wordt de Burgemeester Falkenaweg aan de noordzijde van de kruising vanaf 09.00 uur afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Deze omleiding zal enkele uren duren. Aan de zuidzijde van de kruising en op de Rottumerweg en de Oranje Nassaulaan wordt het verkeer een aantal keren kort stilgezet door verkeersregelaars. Nadat de bomen zijn gekapt worden deze in de berm in stukken gezaagd en afgevoerd.  

Waarom nu bomen kappen?

De rotonde Heerenveen-midden wordt vervangen door een kruising met verkeerslichten. De werkzaamheden hiervoor starten in juni. De bomen worden nu al gekapt omdat in maart het broedseizoen start. Kappen is dan niet meer toegestaan.

Aanplant nieuwe bomen

We kappen alleen bomen als dat echt niet anders kan. Voor elke boom die we kappen planten we minimaal twee nieuwe aan. Dit gebeurt in de laatste fase van de werkzaamheden.

< Terug