Heerenveen Beter Bereikbaar
& nu

& nu

blijven we op de hoogte!

Nieuws

Oranje Nassaulaan van 8 april tot en met 28 juni afgesloten ter hoogte van A32

Op maandag 8 april beginnen we met het aanleggen van de nieuwe rotondes onderaan de op- en afritten van de A32. Om de werkzaamheden veilig en efficiƫnt uit te kunnen voeren moeten we de Oranje Nassaulaan ter hoogte van de A32 twaalf weken afsluiten. Op zaterdag 29 juni is de weg weer vrij.

Wat gaan jullie doen?
We leggen nieuwe rotondes aan met dubbele rijstroken onderaan de op- en afritten. Daarmee kan het verkeer straks beter doorstromen. Als voorbereiding op de werkzaamheden hebben we de afgelopen maanden viaducten gebouwd. Om de rotondes op een veilige manier aan te leggen, is het nodig om dit gedeelte van de Oranje Nassaulaan af te sluiten voor het verkeer. Ook kunnen we hierdoor sneller en efficiënter werken zodat de weg eerder weer open kan.

Wie merken het meest van deze afsluiting?
Voor inwoners van Skoatterwâld en Oranjewoud is deze omleiding erg vervelend. De Oranje Nassaulaan is voor hen een belangrijke verbindingsweg met Heerenveen. Deze kunnen ze twaalf weken lang niet gebruiken. Samen met de aannemer is goed nagedacht over de beste oplossing voor het autoverkeer. Als we de werkzaamheden in kleine stappen zouden uitvoeren, is er veel meer tijd nodig. Er zou dan ook veel onduidelijkheid en hinder zijn. Dat is voor de inwoners van Skoatterwâld en Oranjewoud nog veel vervelender. Daarom vragen we mensen om nu om te rijden, zodat ze zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van de nieuwe rotondes.

Fietsers worden al langer omgeleid. Deze fietsverbinding blijft zoals die is.

Waar moeten automobilisten langs tijdens de omleiding?
De Oranje Nassaulaan wordt ter hoogte van de A32 afgesloten. Dit geldt ook voor de op- en afrit Heerenveen/Oranjewoud aan centrumzijde en een deel van de Stadionweg. De wijken Skoatterwâld en Oranjewoud blijven bereikbaar. Automobilisten worden omgeleid via de op- en afritten Heerenveen-Zuid (10) en Heerenveen-Centrum (12). De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden. De extra reistijd is ongeveer vijf minuten, maar dat kan in drukke spitsperioden snel oplopen. Wil je vertraging voorkomen? Werk dan, als het kan, wat vaker thuis of vermijd de spitsperioden.

Het Total tankstation aan de Oranje Nassaulaan en restaurant Hof van de Koning aan de Prinsenweg blijven bereikbaar. Dit wordt ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Falkenaweg door middel van borden aangegeven.

Wat gebeurt er wanneer de werkzaamheden klaar zijn?
Vanaf zaterdag 29 juni kunnen automobilisten gebruikmaken van de nieuwe rotondes met dubbele rijstroken. Die zorgen ervoor dat het verkeer vlot en veilig door kan stromen. Van de fietstunnel kan vanaf zaterdag 27 juli weer gebruik gemaakt worden. Na het aanleggen van de rotondes gaan we direct door met de laatste fase van het project. We vervangen de rotonde op de kruising van de Oranje Nassaulaan met de Burgemeester Falkenaweg voor een kruising met verkeerslichten. Dan stroomt straks ook hier het verkeer beter door. Daarvoor moeten we de kruising zes weken afsluiten. We informeren omwonenden en weggebruikers op tijd over deze werkzaamheden.

< Terug