Heerenveen Beter Bereikbaar
& nu

& nu

blijven we op de hoogte!

Nieuws

Vrijdagavond 14 juni t/m vrijdag 26 juli: rotonde Heerenveen-Midden afgesloten

Op zaterdag 15 juni starten de laatste werkzaamheden van het project Heerenveen Beter Bereikbaar. De rotonde op de kruising van de Burgemeester Falkenaweg en de Oranje Nassaulaan wordt vervangen voor een kruising met verkeerslichten.

Kruising zes weken afgesloten

Om snel, efficiënt en vooral veilig te werken, wordt de rotonde vanaf vrijdagavond 14 juni zes weken lang afgesloten voor verkeer. Zaterdag 27 juli kunnen automobilisten de nieuwe kruising gebruiken. De eerste weken werkt de aannemer door op zaterdag en zondag. Dit zorgt ervoor dat de afsluiting niet langer dan zes weken zal duren. In de avonden en nachten wordt niet gewerkt.

Werkzaamheden aan de op- en afritten Heerenveen sneller klaar

In de afgelopen weken is hard gewerkt aan de aanleg van de drie nieuwe rotondes en de herinrichting van de Oranje Nassaulaan. Daarvoor moesten de op- en afrit aan de centrumzijde, de Stadionweg en de Oranje Nassaulaan ter hoogte van het viaduct worden afgesloten voor het verkeer. Dit heeft veel overlast veroorzaakt, vooral voor de inwoners van Skoatterwâld en Oranjewoud.

Maar er is goed nieuws. Het werk verloopt vlotter dan verwacht. Dat betekent dat de nieuwe situatie op vrijdagavond 14 juni wordt opengesteld voor het verkeer: twee weken eerder dan gepland. Daardoor start ook de ombouw van de rotonde Burgemeester Falkenaweg tot een kruising met verkeerslichten twee weken eerder.

Dit betekent de afsluiting voor automobilisten en vrachtverkeer

Tijdens de wegafsluiting wordt het autoverkeer vanuit Heerenveen Midden en De Akkers via lokale wegen omgeleid.

  • Richting Skoatterwâld en Leeuwarden: via de Koornbeursweg en de Stadionweg.
  • Richting Meppel: via De Zanden en de Industrieweg naar de toerit Heerenveen-Zuid (10).
  • Vrachtverkeer kan geen gebruik maken van de omleiding via de Koornsbeursweg vanwege een hoogtebeperking. Dit verkeer wordt daarom omgeleid via de Haskeruitgang en vervolgens de A7.

Dit betekent de afsluiting voor fietsers

Ook fietsers worden tijdens de wegafsluiting omgeleid. Daarbij geldt dat de fietstunnel onder de A32 tijdens de werkzaamheden afgesloten blijft.

  • Fietsers vanuit het centrum van en naar Skoatterwâld en Oranjewoud worden omgeleid via de fietstunnel bij het stadion.
  • Fietsers vanuit het centrum van en naar Heerenveen zuid worden omgeleid via de Zuiderstraat. Zij steken vervolgens de Rottumerweg over en kunnen via de andere zijde de Burgemeester Falkenaweg bereiken.
  • Fietsers vanuit Heerenveen zuid van en naar Skoatterwâld en Oranjewoud worden omgeleid via de fietstunnel ter hoogte van de Koningin Julianaweg.

Dit betekent de afsluiting voor omwonenden

De woningen aan de Burgemeester Falkenaweg nabij de kruising zijn tijdens de werkzaamheden minder goed bereikbaar. Parkeren op eigen terrein blijft mogelijk. Omwonenden worden door middel van informatiebrieven op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

Heerenveen Beter Bereikbaar

De nieuwe kruising met verkeerslichten is vanaf zaterdag 27 juli beschikbaar voor het verkeer. Vanwege de bouwvakvakantie wordt er vervolgens tot maandag 26 augustus niet gewerkt. 

Vanaf deze datum begint de aannemer met de laatste werkzaamheden rondom de kruising. De parallelrijbanen aan de westzijde van de Burgemeester Falkenaweg worden dan voorzien van nieuwe bestrating. Daarnaast komt het deel van de Rembrandtlaan tussen de Van Goghlaan en de Burgemeester Falkenaweg te vervallen en moet dus worden opgebroken. Deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 20 september. Daarna is het project afgerond en is Heerenveen beter bereikbaar.

< Terug