Heerenveen Beter Bereikbaar
& nu

& nu

blijven we op de hoogte!

Nieuws

Extra verkeersdrukte door werkzaamheden aan viaduct K R Poststraat

Aannemer BAM Infra start maandagavond 16 november met werkzaamheden aan het viaduct over de K R Poststraat. Er wordt eerst een deel van het viaduct gesloopt om ruimte te maken voor een extra invoegstrook. Daarna wordt er ongeveer vier meter aangebouwd. Dit zorgt ervoor dat het verkeer vanuit het centrum straks, rechtsaf richting Leeuwarden rijdt.

Door de werkzaamheden aan het viaduct zijn er minder rijbanen beschikbaar. Autoverkeer wordt daarom geadviseerd de adviesroute te volgen om zo de K R Poststraat te ontlasten. 

Werkzaamheden viaduct
De oprit naar de A32 richting Leeuwarden wordt omgelegd. Verkeer vanuit het centrum rijdt straks direct rechtsaf de snelweg op. BAM gaat het viaduct met ongeveer vier meter verbreden, zodat ruimte ontstaat voor de nieuwe invoegstrook. Maandagavond 16 november vanaf 20.00 uur starten deze werkzaamheden.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren zet de aannemer in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 november de vluchtstrook bovenop het viaduct af. Op hetzelfde moment wordt onder het viaduct het aantal rijstroken terug gebracht van drie naar twee rijstroken per rijrichting. Door deze wijziging is het niet nodig om de K R Postraat af te sluiten voor verkeer. Tijdens deze werkzaamheden is het belangrijk om de borden ter plaatse goed te volgen om onveilige situaties te voorkomen. Deze situatie blijft tot na de zomer van 2021 van kracht.

Adviesroute
Om de verkeersdrukte op de K R Poststraat te beperken geldt vanaf dinsdag 17 november een adviesroute voor al het verkeer met de bestemming IBF terrein. Het advies is om te rijden via afrit Tjalleberd op de A7 in plaats van gebruik te maken van afrit Heerenveen-Centrum op de A32. Verkeer vanuit richting Meppel wordt geadviseerd om afrit Heerenveen/Oranjewoud (11) te nemen. 

Weekendwerkzaamheden K R Poststraat
Voordat het viaduct over de K R Potstraat wordt verbreed, moet er eerst een stuk worden gesloopt. Dit gebeurt in de eerste twee weekenden van december. Daarbij wordt het verkeer in beide rijrichtingen op de K R Poststraat over één rijbaan geleid, om zo de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Sluiting afrit vanuit Meppel
In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 januari wordt afrit Heerenveen-Centrum (12) vanuit de richting Meppel afgesloten. Dit is nodig om ruimte te maken voor de nieuwe oprit richting Leeuwarden. Voor deze werkzaamheden sluiten we de afrit af tot en met augustus 2021.  

Contact
Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op via het contactformulier.

< Terug