Heerenveen Beter Bereikbaar
& nu

& nu

blijven we op de hoogte!

Nieuws

Let op: situatie afrit vanuit Leeuwarden gewijzigd

Hoe zat het ook alweer? Op de afrit Heerenveen-Centrum vanuit de richting Leeuwarden zijn op dit moment drie rijstroken voor de verkeerslichten aanwezig. Het gaat om één voor linksaf richting IBF en De Knipe en twee voor rechtsaf richting het centrum. Door de gewijzigde situatie is het van belang dat rechtsafslaand verkeer de juiste baan kiest.

Rechter rijstrook
De meest rechter rijbaan is bedoeld voor verkeer in de richtingen Heerenveen-Noord en Nieuwebrug. Ook voor de McDonald’s is dit de juiste rijbaan.

Linker rijstrook voor rechtsaf
De middelste rijstrook voor rechtsafslaand verkeer is bedoeld voor de richtingen Sportstad, Centrum-Noord en Tjongerschans. Deze richtingen staan ook op gele borden langs de afrit.

Samengevat
Autoverkeer vanaf de afrit richting het centrum of linksafslaand richting de Stadionweg, gebruikt de middelste rijstrook bij de verkeerslichten. Kies de rechter rijstrook voor de rijrichting naar de McDonald’s.

Tijdelijke situatie
Deze situatie is tijdelijk en duurt tot het voorjaar van 2021. In de nieuwe situatie bevat de K R Poststraat vanaf de kruising met de Weinmakker twee rijbanen. Echter, deze tweede rijbaan is nog niet beschikbaar. Dat is de reden waarom de meest rechter rijbaan op de afrit nu uit komt op de baan voor rechtsaf slaand verkeer richting de McDonald’s.

< Terug