Heerenveen Beter Bereikbaar
& nu

& nu

blijven we op de hoogte!

Nieuws

Afrit Heerenveen-centrum afgesloten

In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 januari wordt afrit Heerenveen-Centrum (12) vanuit de richting Meppel afgesloten.

Aannemer BAM Infra start dan met het verleggen van de afrit. Dit is nodig om ruimte te creëren voor de nieuwe oprit richting Leeuwarden. Verkeer richting Heerenveen-Centrum, IBF, De Knipe en Skoatterwâld-Noord krijgt te maken met een omleidingsroute. De afrit blijft hiervoor tot na de zomer van 2021 volledig afgesloten. 

Omleidingsroutes
Tijdens de afsluiting wordt het verkeer met bestemmingen IBF-terrein en Skoatterwâld-Noord omgeleid via de afrit A7 Tjalleberd (26a). Verkeer vanuit de richting Meppel met bestemming Heerenveen-Centrum of De Knipe wordt omgeleid via het klaverblad om vervolgens de afrit Heerenveen-Centrum aan de andere zijde van de A32 te nemen. Een alternatieve route voor verkeer richting het centrum is het nemen van afrit Heerenveen/Oranjewoud (11) via de Oranje Nassaulaan. Bekijk hieronder de uitleganimatie over de omleidingsroutes. 

Werkzaamheden viaduct
In november startte BAM Infra al met werkzaamheden aan het viaduct ter hoogte van de K R Poststraat. Het viaduct wordt hier deels gesloopt en vervolgens met ongeveer vier meter verbreed. Hierdoor ontstaat ruimte voor een nieuwe invoegstrook voor het verkeer richting Leeuwarden. Verkeer komend vanuit het centrum van Heerenveen kan in de nieuwe situatie direct rechtsaf de snelweg op rijden.

< Terug