Heerenveen Beter Bereikbaar
& nu

& nu

blijven we op de hoogte!

Nieuws

Volle kracht vooruit

De afrit Heerenveen-Centrum (12) vanuit de richting Meppel is al meer dan een week afgesloten. Wat is er ondertussen allemaal gebeurd?

Na twee weken vakantie is aannemer BAM Infra het jaar gelijk goed begonnen. In de eerste week is de afrit afgesloten en zijn de omleidingsroutes ingesteld. Onderdeel daarvan zijn aanpassingen op de beide afritten Heerenveen/Oranjewoud (11). Vervolgens zijn de glazen geluidschermen langs de afgesloten afrit verwijderd en is BAM begonnen met het grondwerk voor de toekomstige toe- en afrit. Ter voorbereiding op het verbreden van het viaduct over de K R Poststraat, is vóór de vakantie een stuk van het viaduct afgezaagd. Inmiddels zijn funderingspalen in de grond aangebracht waarop later het nieuwe betondek komt te rusten.

Planning werkzaamheden
De komende weken werkt de aannemer hard verder aan het verbreden van het viaduct over de K R Poststraat. Daarnaast wordt verder gewerkt aan:

  • de nieuwe toe- en afrit (aanbrengen grondlichamen en graven waterpartij);
  • de nieuwe rotonde (aanbrengen fundering en straatwerk).

Ondertussen zijn de nutsbedrijven ook bezig met het verleggen van kabels en leidingen. Bekijk via de bolfoto's op deze pagina hoe de nieuwe situatie er straks na de zomer uitziet. 

< Terug