Heerenveen Beter Bereikbaar
& nu

& nu

blijven we op de hoogte!

Nieuws

Mijlpaal Heerenveen Beter Bereikbaar

In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 maart wordt een belangrijke stap gezet in het verbreden van het viaduct over de K R Poststraat. In deze nacht worden namelijk de betonnen liggers geplaatst. Deze vormen de basis voor het betondek waarop later dit jaar de nieuwe invoegstrook richting Leeuwarden wordt aangebracht.

In de afgelopen maanden is door BAM Infra hard gewerkt aan het viaduct om het plaatsen van de liggers mogelijk te maken. Nadat hier eerst een deel van het viaduct af is gezaagd, is aan beide zijden de fundering voor de verbreding aangebracht. Vervolgens is in de middenberm van de K R Poststraat een extra middensteunpunt gebouwd. De volgende stap is nu het realiseren van de overspanning over de K R Poststraat, waarvoor de liggers de basis vormen.

Extra hinder op de K R Poststraat

Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen wordt het werk in de nacht uitgevoerd. Het is echter wel nodig om het aantal rijstroken onder het viaduct te beperken tot één per richting. Daarnaast is het nodig om op het moment van het plaatsen van de liggers het verkeer tijdelijk stil te zetten. Boven elke rijbaan worden in totaal vijf liggers aangebracht, wat betekent dat in totaal tien van deze zogenaamde verkeersstops nodig zijn. Elke verkeersstop duurt maximaal 15 minuten

De werkzaamheden starten op vrijdagavond rond 19:00 uur en zijn op zaterdagochtend rond 07:00 uur gereed.

Vervolgwerkzaamheden

De komende maanden werkt BAM gestaag door aan onder andere het viaduct, de nieuwe af- en toerit en de nieuwe rotonde aan de IBF-zijde van de A32. De afrit vanuit de richting Meppel blijft voorlopig afgesloten, maar buiten dat wordt tot de zomer niet of nauwelijks extra hinder verwacht. Vanaf juli staan er afrondende werkzaamheden gepland die wel extra hinder gaan opleveren. In het voorjaar volgt daarover meer informatie. Vóórdat de bereikbaarheid verbetert, zal hij eerst verslechteren.

 

< Terug