Heerenveen Beter Bereikbaar
& nu

& nu

blijven we op de hoogte!

Nieuws

Deze zomer zes weken lang omleidingen in Heerenveen

Van zaterdag 10 juli tot en met zondag 22 augustus zijn de wegen aan de oostzijde (IBF) van de A32 ter hoogte van Heerenveen-Centrum zes weken lang afgesloten. Er geldt dan een omleidingsroute voor automobilisten, bussen van Arriva en fietsers. De wegafsluitingen zijn nodig omdat deze wegen worden aangesloten op de nieuwe rotonde aan de Oostzijde van de A32.

Het gaat om de op- en afrit van de A32, de K.R. Poststraat, de Mercurius en de Venus. Verkeer dat vanuit het centrum van Heerenveen richting Leeuwarden, Drachten, Joure of De Knipe wil, wordt omgeleid. De omleidingsroutes worden ter plekke aangegeven met gele borden. De routes zijn te zien in onderstaande animatie. Dankzij de nieuwe rotonde kan verkeer straks beter doorstromen. Na de werkzaamheden is de eerste fase van het project Heerenveen Beter Bereikbaar afgesloten.

Volgende fase Heerenveen Beter Bereikbaar

Na de eerste fase van het project Heerenveen Beter Bereikbaar volgen nog twee fasen. In de tweede fase zijn de Oranje Naussaulaan met onder andere de aanleg van een rotonde en de op- en afritten Heerenveen aan de beurt. Daarnaast staat het ombouwen van de rotonde op de Burgemeester Falkenaweg op de planning. Hier komt een kruising met verkeerslichten. In 2022 wordt het ontwerp technisch uitgewerkt. De werkzaamheden starten in 2023.

< Terug