Heerenveen Beter Bereikbaar
& nu

& nu

blijven we op de hoogte!

Nieuws

Update eerste werkzaamheden

Aannemer BAM Infra is hard aan het werk om de werkzaamheden eind augustus klaar te krijgen. Tot nu toe verlopen de werkzaamheden op schema.

Het verkeer volgt alweer twee weken de omleidingen, zodat BAM kan werken aan en onder het viaduct van de K R Poststraat. De wegen worden hier aangesloten op de nieuwe rotonde aan de Oostzijde van de A32. De eerste week stond in het teken van het opbreken van de weg en de eerste verbinding via de K R Poststraat te realiseren zodat de Ambulance er weer langs kan rijden. Ook zijn de laatste riolen aangebracht. 

In de tweede week zijn er vooral veel grondwerkzaamheden verricht en wordt er aan het kunstwerk (viaduct) de laatste handelingen verricht. De nieuwe fundering en banden langs en in het midden van de weg zijn ook geplaatst zodat er nu gewerkt kan worden aan de middengeleiders. In de middengeleiders wordt gebruik gemaakt van "Creteprint". Dit is een bestratingsmethode op basis van (gekleurd) beton waarin patronen aangebracht worden. Deze ideale duurzame bestrating blijft o.a. onkruidvrij en is vandalisme bestendig. 

Op- en afritten
De oude oprit richting Leeuwarden is voor meer dan de helft al verdwenen in de afgelopen weken zodat de waterpartijen aan de noordkant van de K R Poststraat steeds meer model krijgen. Bij de afgesloten afrit Heerenveen Centrum vanuit de richting Meppel heeft de aannemer druk gewerkt aan het plaatsen van het geluidsscherm. Deze werkzaamheden gaan door tot aan de laatste week van de afsluiting. Mits het weer goed blijft zijn de werkzaamheden uiterlijk zondag 22 augustus klaar. 

< Terug