Heerenveen Beter Bereikbaar
& nu

& nu

blijven we op de hoogte!

Nieuws

Fase 1 Heerenveen Beter Bereikbaar gereed

Vanaf maandag 23 augustus 06.00 uur zijn de op- en afrit van de A32 ter hoogte van Heerenveen-Centrum weer open voor het autoverkeer. Hiermee is fase één van Heerenveen Beter Bereikbaar klaar. De werkzaamheden zijn vlot en volgens planning verlopen. Wethouder van Veen en gedeputeerde Fokkens-Kelder bedankten daarom vandaag op de bouw de medewerkers van BAM Infra voor het harde werk.

In de laatste weken van de zomervakantie heeft BAM alle wegen op de nieuwe rotonde aangesloten. Hiervoor was een omleiding van zes weken nodig waarin automobilisten, lijnbussen en fietsers een omleidingsroute volgden om hun bestemming te bereiken.

Wethouder Jaap van Veen: “Er is ontzettend veel werk verzet, met name in de afgelopen weken. Het werk is helemaal volgens planning verlopen en tot een goed einde gebracht. Vandaag zetten we de medewerkers van de aannemer daarom in het zonnetje. Het is fantastisch te zien hoe de oplossing die samen met inwoners is bedacht om het verkeer vlotter en veiliger in en uit Heerenveen te krijgen, vorm heeft gekregen en nu in gebruik kan worden genomen.” 

Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder “Het is heel belangrijk, zeker ook voor de veiligheid, dat verkeer dat in onze provincie de snelweg op- of afgaat vlot kan doorrijden. Bij de A32 in Heerenveen hebben we daarvoor nu weer een mooie stap gezet. Zo maken we Heerenveen – en Fryslân – beter bereikbaar.”

Nieuwe fase
Nu de eerste fase van het project Heerenveen Beter Bereikbaar is afgerond, volgt fase twee. In de tweede fase zijn de Oranje Nassaulaan en de op- en afritten Heerenveen (11) aan de beurt. Daarnaast staat het ombouwen van de rotonde op de Burgemeester Falkenaweg tot een kruising met verkeerslichten op de planning. In 2022 vindt de technische uitwerking van het ontwerp plaats. De werkzaamheden starten vervolgens in 2023.

Districtshoofd Rijkswaterstaat Rinie Platerink: “Met gemeente Heerenveen als opdrachtgever is de samenwerking goed verlopen en zijn we tot een mooi resultaat gekomen. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar het vervolg van het project, zodat ook de op- en afrit bij de Oranje Nassaulaan veiliger wordt en het verkeer hier vlotter kan doorstromen.”

Vlot & Veilig de A32 op en af
Het Project Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken, worden de op- en afritten van de A32 en de wegen naar de op- en afritten (K.R. Poststraat en Oranje Nassaulaan) verbeterd.

< Terug