Heerenveen Beter Bereikbaar
Artifact

Planning

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die we binnenkort gaan uitvoeren.

Afsluiting Weinmakker in één richting - 17 augustus t/m 1 september 2020
Vanaf maandagochtend 17 augustus 7.00 uur wordt de Weinmakker tussen de McDonald’s en de K R Poststraat afgesloten voor het autoverkeer. Deze afsluiting is nodig om het aantal opstelstroken voor de verkeerslichten te kunnen uitbreiden van één naar drie. De werkzaamheden duren tot en met dinsdagavond 1 september 20.00 uur. Tijdens de afsluiting van de Weinmakker wordt het verkeer in de richting van de K R Poststraat omgeleid via Schans en Fok. Het blijft wel mogelijk om vanaf de K R Poststraat de Weinmakker te bereiken. De kantoren aan de noordzijde van de K R Poststraat, de McDonald’s en de carpoolplaats blijven dus goed bereikbaar.

Werkzaamheden aan de afrit vanuit Leeuwarden - 31 augustus tot 18 september 2020
De afrit van de A32 vanuit de richting Leeuwarden wordt uitgebreid met één opstelstrook voor de verkeerslichten. Daardoor zijn er straks twee voor linksafslaand en twee voor rechtsafslaand verkeer beschikbaar. Deze uitbreiding wordt uitgevoerd van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 18 september. Het is nodig om de rechter opstelstrook hiervoor overdag buiten de spits om af te sluiten voor het verkeer.
 
K R Poststraat tussen het viaduct en de kruising met de Weinmakker - 2 oktober tot 12 oktober 2020 
Op dit gedeelte van de K R Poststraat worden de kruisingen aangepast en wordt het asfalt vervangen.  Dit gebeurt in de periode van vrijdagavond 2 tot maandagochtend 12 oktober. Als eerste is de zuidelijke rijbaan aan de beurt, waarbij het verkeer in beide richtingen over de noordelijke rijbaan wordt geleid. Vervolgens wordt het verkeer omgezet naar de zuidelijke rijbaan, zodat de noordelijke vrij is om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. De volgende afsluitingen zijn onderdeel van deze werkzaamheden:
 
Afsluiting van de Stadionweg in de richting van de K R Poststraat van vrijdagavond 2 tot maandagochtend 5 oktober;
Een volledige weekendafsluiting van de Weinmakker van vrijdagavond 9 tot maandagochtend 12 oktober. 
Nachtafsluitingen van de afrit van de A32 vanuit de richting Leeuwarden afgesloten in het weekend van 9 tot 12 oktober.
 
Afsluiting van de afrit Heerenveen-Centrum (12) vanuit de richting Zwolle – 2 januari t/m 22 augustus 2021
De afrit van de A32 vanuit de richting Zwolle moet ruim 8 maanden worden afgesloten om de nieuwe toerit in de richting van Leeuwarden te kunnen aanleggen. Om hiervoor ruimte te maken moet de afrit namelijk worden verlegd. Tegelijkertijd wordt het viaduct aan de IBF-zijde verbreed ten behoeve van de nieuwe invoegstrook voor het verkeer richting Leeuwarden.