Heerenveen Beter Bereikbaar
Header slide (kopie)
Artifact

Planning

Planning werkzaamheden Heerenveen/Oranjewoud (afrit 11)

Start werkzaamheden: 3 juli – 21 juli

Van maandag 3 juli tot en met vrijdag 21 juli beginnen we met het aanleggen van tijdelijke verbindingswegen bij de op- en afritten van de A32 en een tijdelijke rotonde op de kruising van de Stadionweg met de Oranje Nassaulaan. Deze tijdelijke verbindingswegen worden in een volgende fase ingezet om het verkeer langs de werkzaamheden te leiden. In deze periode vinden er enkele nachtafsluitingen plaats waar het verkeer wat hinder van zal ondervinden. Overdag wordt het verkeer langs de werkzaamheden geleid. Om de veiligheid te waarborgen wordt daarbij de snelheid verlaagd naar 30 km/h. Fietsers en voetgangers tussen Skoatterwâld en Heerenveen gaan meer hinder ondervinden. Dat komt omdat de fietstunnel onder de A32 langdurig wordt afgesloten. Deze afsluiting duurt tot en met juni 2024.

Nachtelijke afsluitingen: 13 juli + 24 t/m 29 juli

In de nacht van donderdag 13 juli 19:00 uur op vrijdag 14 juli 06:00 uur worden de tijdelijke verbindingswegen opengesteld zodat het verkeer er gebruik van kan maken. In deze nacht zijn de Oranje Nassaulaan en de Stadionweg afgesloten. Dat geldt ook voor de oprit richting Meppel en de afrit uit die richting. Het verkeer wordt omgeleid via Heerenveen-Centrum en Heerenveen-Zuid.

Een week later zijn er vijf opeenvolgende nachtafsluitingen. Van 24 tot en met 29 juli wordt de Oranje Nassaulaan ter hoogte van de A32 afgesloten. In de eerste drie nachten geldt dat ook voor de oprit richting Meppel. Het verkeer wordt wederom omgeleid via Heerenveen-Centrum en Heerenveen-Zuid.

Verplichte rijrichtingen: 31 juli 2023 t/m april 2024

Na de nachtelijke afsluitingen breekt een volgende fase van de werkzaamheden aan. Deze fase duurt acht maanden: van 31 juli 2023 tot begin april 2024. In deze periode zien automobilisten dat er druk wordt gewerkt aan de weg, maar het verkeer kan nog steeds alle richtingen op. Wel met aanpassingen: zo geldt er op verschillende plekken een verplichte rijrichting, zijn er versmalde rijstroken en geldt er een verlaagde maximum snelheid.  

Aanleg rotondes: 8 april 2024 t/m 28 juni 2024

In deze fase wordt de Oranje Nassaulaan gedurende twaalf weken afgesloten. Dit geldt ook voor de op- en afrit Heerenveen/Oranjewoud aan centrumzijde en een deel van de Stadionweg. Met name het verkeer uit Skoatterwâld en Oranjewoud gaat hiervan overlast ervaren. Er is tijd en ruimte nodig om de nieuwe rotondes aan te leggen. Daarom wordt het verkeer in het voorjaar van 2024 gedurende twaalf weken omgeleid via de op- en afritten van Heerenveen-Zuid (10) en Heerenveen-Centrum (12).

Kruispunt Burgemeester-Falkenaweg: juni 2024 t/m september 2024

Als laatste wordt de rotonde op de kruising tussen de Oranje Nassaulaan en de Burgemeester Falkenaweg aangepakt. De rotonde wordt vervangen voor een kruispunt met verkeerslichten.