Heerenveen Beter Bereikbaar
Header slide (kopie)
Artifact

Planning

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die we binnenkort gaan uitvoeren.
 
Vakantie BAM Infra in week 52 en 53 van 2020. 

Afsluiting van de afrit Heerenveen-Centrum (12) vanuit de richting Zwolle – 5 januari t/m zomer 2021

De afrit van de A32 vanuit de richting Zwolle moet ruim 8 maanden worden afgesloten om de nieuwe toerit in de richting van Leeuwarden te kunnen aanleggen. Om hiervoor ruimte te maken moet de afrit namelijk worden verlegd. Tegelijkertijd wordt het viaduct aan de IBF-zijde verbreed ten behoeve van de nieuwe invoegstrook voor het verkeer richting Leeuwarden.
 
Werkzaamheden viaduct
In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 maart wordt een belangrijks stap gezet in het verbreden van het viaduct over de K R Poststraat. In deze nacht worden namelijk de betonnen liggers geplaatst. Deze vormen de basis voor het betondek waarop later dit jaar de nieuwe invoegstrook richting Leeuwarden wordt aangebracht.

Afgeronde werkzaamheden:
Werkzaamheden aan viaduct K R Poststraat  - 16 november tot en met najaar 2021 
Vanaf maandagavond 16 november starten we met werkzaamheden aan het viaduct over de K R Poststraat. Er wordt eerst een deel van het viaduct gesloopt om ruimte te maken voor een extra invoegstrook. Daarna wordt er ongeveer vier meter aangebouwd. Door de werkzaamheden aan het viaduct zijn er minder rijstroken beschikbaar. 

De oprit naar de A32 richting Leeuwarden wordt omgelegd. Verkeer vanuit het centrum rijdt straks direct rechtsaf de snelweg op. BAM gaat het viaduct met ongeveer vier meter verbreden, zodat ruimte ontstaat voor de nieuwe invoegstrook. Maandagavond 16 november vanaf 20.00 uur starten deze werkzaamheden.

In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 november wordt de vluchtstrook bovenop het viaduct afgezet met tijdelijke barriers. Dit is nodig om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Op hetzelfde moment wordt onder het viaduct het aantal rijstroken terug gebracht van drie naar twee rijstroken per rijrichting. 

Weekendwerkzaamheden K R Poststraat - december 2020

Voordat het viaduct over de K R Potstraat wordt verbreed, moet er eerst een stuk worden gesloopt. Dit gebeurt in de eerste twee weekenden van december. Daarbij wordt het verkeer in beide rijrichtingen op de K R Poststraat over één rijbaan geleid, om zo de overlast zo veel mogelijk te beperken.