Heerenveen Beter Bereikbaar
Artifact

Planning

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die we binnenkort gaan uitvoeren.

Werkzaamheden aan de afrit vanuit Leeuwarden - 7 september tot begin oktober 2020

De afrit van de A32 vanuit de richting Leeuwarden wordt uitgebreid met één opstelstrook voor de verkeerslichten. Daardoor zijn er straks twee voor linksafslaand en twee voor rechtsafslaand verkeer beschikbaar. Deze uitbreiding wordt uitgevoerd van maandag 7 september tot begin oktober. Het is nodig om de rechter opstelstrook hiervoor overdag buiten de spits om af te sluiten voor het verkeer.
 
K R Poststraat tussen het viaduct en de kruising met de Weinmakker - weekendafsluiting 2 oktober tot 12 oktober 2020 
Op dit gedeelte van de K R Poststraat worden de kruisingen aangepast en wordt het asfalt vervangen.  Dit gebeurt in de periode van vrijdagavond 2 tot maandagochtend 12 oktober. Als eerste is de zuidelijke rijbaan aan de beurt, waarbij het verkeer in beide richtingen over de noordelijke rijbaan wordt geleid. Vervolgens wordt het verkeer omgezet naar de zuidelijke rijbaan, zodat de noordelijke vrij is om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. De volgende afsluitingen zijn onderdeel van deze werkzaamheden:
 
Afsluiting van de Stadionweg in de richting van de K R Poststraat van vrijdagavond 2 tot maandagochtend 5 oktober;
Een volledige weekendafsluiting van de Weinmakker van vrijdagavond 9 tot maandagochtend 12 oktober. 
Nachtafsluitingen van de afrit van de A32 vanuit de richting Leeuwarden afgesloten in het weekend van 9 tot 12 oktober.
 
Afsluiting van de afrit Heerenveen-Centrum (12) vanuit de richting Zwolle – 2 januari t/m 22 augustus 2021
De afrit van de A32 vanuit de richting Zwolle moet ruim 8 maanden worden afgesloten om de nieuwe toerit in de richting van Leeuwarden te kunnen aanleggen. Om hiervoor ruimte te maken moet de afrit namelijk worden verlegd. Tegelijkertijd wordt het viaduct aan de IBF-zijde verbreed ten behoeve van de nieuwe invoegstrook voor het verkeer richting Leeuwarden.