Heerenveen Beter Bereikbaar
Headerfoto
Headerfoto
Headerfoto
Headerfoto

Heerenveen Centrum (afrit 12)

De werkzaamheden aan de K R Poststraat zijn door aannemer BAM Infra afgerond. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de oostzijde van de A32 zodat eind augustus het werk is afgerond. 

Afsluiting zes weken Heerenveen-Centrum
Van zaterdag 10 juli tot en met zondag 22 augustus zijn de wegen aan de oostzijde (IBF) van de A32 ter hoogte van Heerenveen-Centrum zes weken lang afgesloten. Er geldt dan een omleidingsroute voor automobilisten, bussen van Arriva en fietsers.
Lees hier meer. 

Werkzaamheden Mercurius en Venus
Er vinden in de periode vanaf 10 mei verschillende werkzaamheden plaats aan de Mercurius en de Venus (IBF terrein). Deze werkzaamheden door BAM veroorzaken hinder voor auto-, vracht- en fietsverkeer. Lees hier meer.

Afrit Heerenveen-centrum afgesloten
Sinds begin januari 2021 is de afrit Heerenveen-Centrum (12) vanuit de richting Meppel afgesloten. Aannemer BAM Infra is begonnen met het verleggen van de afrit. Dit is nodig om ruimte te creëren voor de nieuwe oprit richting Leeuwarden. Verkeer richting Heerenveen-Centrum, IBF, De Knipe en Skoatterwâld-Noord krijgt te maken met een omleidingsroute. De afrit blijft hiervoor tot na de zomer van 2021 volledig afgesloten. 

Omleidingsroutes
Tijdens de afsluiting wordt het verkeer met bestemmingen IBF-terrein en Skoatterwâld-Noord omgeleid via de afrit A7 Tjalleberd (26a). Verkeer vanuit de richting Meppel met bestemming Heerenveen-Centrum of De Knipe wordt omgeleid via het klaverblad om vervolgens de afrit Heerenveen-Centrum aan de andere zijde van de A32 te nemen. Een alternatieve route voor verkeer richting het centrum is het nemen van afrit Heerenveen/Oranjewoud (11) via de Oranje Nassaulaan. Bekijk hieronder de uitleganimatie over de omleidingsroutes. 

Bekijk hier alle nieuwsberichten over de actuele werkzaamheden. 

UItleganimatie afsluiting afrit Heerenveen-Centrum (12)

Definitief ontwerp

Het ontwerp voor de K.R. Poststraat / Heerenveen Centrum is ontwikkeld samen met bewoners en ondernemers. Tijdens meerdere bijeenkomsten zijn er veel ideeën en suggesties gegeven over het eerder voorgestelde ontwerp. Alle vragen en suggesties zijn verzameld en nauwkeurig onderzocht op haalbaarheid. Naar aanleiding hiervan zijn er verschillende aanpassingen doorgevoerd in het definitieve ontwerp. Dit zorgt voor een vlottere en nog veiligere doorstroom van het verkeer in Heerenveen.

Op onderstaande kaart kunt u het definitieve ontwerp bekijken. Klik op de kaart om te vergroten.