Heerenveen Beter Bereikbaar

Heerenveen Centrum (afrit 12)

De eerste werkzaamheden aan de K R Poststraat zijn onlangs door de aannemer BAM Infra afgerond. In 2020 wordt voornamelijk gewerkt aan de westzijde van de A32, in 2021 aan de oostzijde. 

Hinder aan afrit (12) vanuit Leeuwarden
Aannemer BAM is vandaag begonnen met de werkzaamheden aan de afrit Heerenveen-Centrum (12) van de A32 vanuit de richting Leeuwarden. Deze afrit wordt met één strook uitgebreid. Hierdoor zijn er straks twee voor linksafslaand en twee voor rechtsafslaand verkeer beschikbaar. Deze werkzaamheden duren tot begin oktober. Om de werknemers van BAM Infra veilig de werkzaamheden uit te kunnen laten voeren kan het noodzakelijk zijn om de buitenste rechtsaf strook af te sluiten. Ondanks de afsluiting van één rechtsaf strook is het nog steeds mogelijk voor het verkeer om rechtsaf te slaan.

Weinmakker
Vanaf 17 augustus is aannemer BAM bezig geweest aan de Weinmakker. Hiervoor was de Weinmakker tussen de McDonald’s en de K R Poststraat in één richting afgesloten voor het autoverkeer.

Bekijk hier alle nieuwsberichten over de actuele werkzaamheden. 

Definitief ontwerp

Het ontwerp voor de K.R. Poststraat / Heerenveen Centrum is ontwikkeld samen met bewoners en ondernemers. Tijdens meerdere bijeenkomsten zijn er veel ideeën en suggesties gegeven over het eerder voorgestelde ontwerp. Alle vragen en suggesties zijn verzameld en nauwkeurig onderzocht op haalbaarheid. Naar aanleiding hiervan zijn er verschillende aanpassingen doorgevoerd in het definitieve ontwerp. Dit zorgt voor een vlottere en nog veiligere doorstroom van het verkeer in Heerenveen.

Op onderstaande kaart kunt u het definitieve ontwerp bekijken. Klik op de kaart om te vergroten.