Heerenveen Beter Bereikbaar
Headerfoto
Headerfoto
Headerfoto
Headerfoto

Heerenveen Centrum (afrit 12)

De eerste werkzaamheden aan de K R Poststraat zijn onlangs door de aannemer BAM Infra afgerond. In 2020 wordt voornamelijk gewerkt aan de westzijde van de A32, in 2021 aan de oostzijde. 

Werkzaamheden aan viaduct K R Poststraat  - 16 november tot en met augustus 2021 
Vanaf maandagavond 16 november starten we met werkzaamheden aan het viaduct over de K R Poststraat. Er wordt eerst een deel van het viaduct gesloopt om ruimte te maken voor een extra invoegstrook. Daarna wordt er ongeveer vier meter aangebouwd. Door de werkzaamheden aan het viaduct zijn er minder rijstroken beschikbaar. 
De oprit naar de A32 richting Leeuwarden wordt omgelegd. Verkeer vanuit het centrum rijdt straks direct rechtsaf de snelweg op. BAM gaat het viaduct met ongeveer vier meter verbreden, zodat ruimte ontstaat voor de nieuwe invoegstrook. Maandagavond 16 november vanaf 20.00 uur starten deze werkzaamheden.

In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 november wordt de vluchtstrook bovenop het viaduct afgezet met tijdelijke barriers. Dit is nodig om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Op hetzelfde moment wordt onder het viaduct het aantal rijstroken terug gebracht van drie naar twee rijstroken per rijrichting. 

Weekendwerkzaamheden K R Poststraat - december 2020
Voordat het viaduct over de K R Potstraat wordt verbreed, moet er eerst een stuk worden gesloopt. Dit gebeurt in de eerste twee weekenden van december. Daarbij wordt het verkeer in beide rijrichtingen op de K R Poststraat over één rijbaan geleid, om zo de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Weinmakker
Vanaf 17 augustus is aannemer BAM bezig geweest aan de Weinmakker. Hiervoor was de Weinmakker tussen de McDonald’s en de K R Poststraat in één richting afgesloten voor het autoverkeer.

Bekijk hier alle nieuwsberichten over de actuele werkzaamheden. 

Definitief ontwerp

Het ontwerp voor de K.R. Poststraat / Heerenveen Centrum is ontwikkeld samen met bewoners en ondernemers. Tijdens meerdere bijeenkomsten zijn er veel ideeën en suggesties gegeven over het eerder voorgestelde ontwerp. Alle vragen en suggesties zijn verzameld en nauwkeurig onderzocht op haalbaarheid. Naar aanleiding hiervan zijn er verschillende aanpassingen doorgevoerd in het definitieve ontwerp. Dit zorgt voor een vlottere en nog veiligere doorstroom van het verkeer in Heerenveen.

Op onderstaande kaart kunt u het definitieve ontwerp bekijken. Klik op de kaart om te vergroten.