Heerenveen Beter Bereikbaar

Heerenveen Centrum (afrit 12)

Vanaf 17 juli 2020 start BAM met de werkzaamheden buiten. In 2020 wordt voornamelijk gewerkt aan de westzijde van de A32, in 2021 aan de oostzijde. 

Op vrijdagavond 17 juli wordt een belangrijk deel van de K.R. Poststraat in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het betreft het deel met de kantoren aan beide zijden: tussen de Weinmakker en de Zonnebloemstraat. De afsluiting duurt tot maandagochtend 27 juli en is nodig om een extra rijstrook in de richting van het centrum aan te kunnen leggen. Het asfalt wordt ook in beide richtingen vervangen. De afsluiting geldt niet voor de lijnbussen van Arriva en hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance) kunnen het werkvak altijd passeren.

Definitief ontwerp

Het ontwerp voor de K.R. Poststraat / Heerenveen Centrum is ontwikkeld samen met bewoners en ondernemers. Tijdens meerdere bijeenkomsten zijn er veel ideeën en suggesties gegeven over het eerder voorgestelde ontwerp. Alle vragen en suggesties zijn verzameld en nauwkeurig onderzocht op haalbaarheid. Naar aanleiding hiervan zijn er verschillende aanpassingen doorgevoerd in het definitieve ontwerp. Dit zorgt voor een vlottere en nog veiligere doorstroom van het verkeer in Heerenveen.

Op onderstaande kaart kunt u het definitieve ontwerp bekijken. Klik op de kaart om te vergroten.