Heerenveen Beter Bereikbaar

Heerenveen Centrum (afrit 12)

De eerste werkzaamheden aan de K R Poststraat zijn onlangs door de aannemer BAM Infra afgerond. In 2020 wordt voornamelijk gewerkt aan de westzijde van de A32, in 2021 aan de oostzijde. 

Vanaf maandagochtend 17 augustus gaat aannemer BAM Infra verder aan de Weinmakker. Hiervoor wordt de Weinmakker tussen de McDonald’s en de K R Poststraat vanaf 7.00 uur in één richting afgesloten voor het autoverkeer. De afsluiting duurt tot en met dinsdagavond 1 september 20.00 uur. De afsluiting is nodig om het aantal opstelstroken voor de verkeerslichten te kunnen uitbreiden van één naar drie.

Afsluiting Weinmakker in één richting
Tijdens de afsluiting van de Weinmakker wordt het verkeer in de richting van de K R Poststraat omgeleid via de Schans en het Fok. Het blijft wel mogelijk om vanaf de K R Poststraat de Weinmakker te bereiken. De kantoren aan de noordzijde van de K R Poststraat, de McDonald’s en de carpoolplaats blijven dus goed bereikbaar.

Bij de verkeerslichten wordt het aantal opstelstroken uitgebreid van één naar drie. Hierdoor wordt de verkeersdoorstroming fors verbeterd. Voordat het zover is moeten eerst de verkeerslichten worden vervangen. Dit staat gepland in het voorjaar van 2021. Tot die tijd zijn niet alle opstelstroken beschikbaar voor het verkeer.

Definitief ontwerp

Het ontwerp voor de K.R. Poststraat / Heerenveen Centrum is ontwikkeld samen met bewoners en ondernemers. Tijdens meerdere bijeenkomsten zijn er veel ideeën en suggesties gegeven over het eerder voorgestelde ontwerp. Alle vragen en suggesties zijn verzameld en nauwkeurig onderzocht op haalbaarheid. Naar aanleiding hiervan zijn er verschillende aanpassingen doorgevoerd in het definitieve ontwerp. Dit zorgt voor een vlottere en nog veiligere doorstroom van het verkeer in Heerenveen.

Op onderstaande kaart kunt u het definitieve ontwerp bekijken. Klik op de kaart om te vergroten.